self-made tool auto-checking Description (probe.nc) - DDCSV2.1 - Standalone CNC Motion Controller - Digital Dream Technology support
12Next
Return to List Add thread
View: 10178|Reply: 12

self-made tool auto-checking Description (probe.nc)

[Copy Link]

5

Threads

56

Posts

316

Credits

Super Moderator

Rank: 8Rank: 8

Credits
316
QQ
Posted at 2018-3-6 18:12:07 | All floors |Read mode
Last edited by enjoy_cnc In 2018-3-6 22:41 Editor

Dear all,

The following accessories for self-made tool auto-checking  operation instructions and macro interpretation。

DDCSV self-made tool auto-checking.pdf

409.86 KB, Down times: 794

self-made tool auto-checking

DDCSV对刀详细介绍.pdf

468.13 KB, Down times: 539

DDCSV对刀详细介绍

Reply

Use props Report

9

Threads

53

Posts

669

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
669
Posted at 2018-3-6 21:35:34 | All floors
Many thanks for the pdf. It is very useful.

However there are two labels N1:

GOTO 2
N1#1=0
#2 = 0

and

N1M101  ---- Perform exploration

Will this cause a problem?


Also in your other mail to me you say
"3 times the tooling method may be for some knife block defects,
  the latest firmware has been canceled 3 times on the knife,
  into a single knife on the way!"
  
but the latest firmware issue [2018-01-21-91] the probe.nc is the 3 times version!

The only version like the one in the pdf is from the issue 2017-03-04_87

Again thanks for the help

Will Davis
Reply Support Opposition

Use props Report

5

Threads

56

Posts

316

Credits

Super Moderator

Rank: 8Rank: 8

Credits
316
QQ
 Author| Posted at 2018-3-6 22:37:02 | All floors
Last edited by enjoy_cnc In 2018-3-6 23:38 Editor
Will_D Posted at 2018-3-6 21:35
Many thanks for the pdf. It is very useful.

However there are two labels N1:

Sorry, Will_D
Thank you for your reminder;
The probe.nc file in the [2018-01-21-91] version of the forum is not up-to-date;
I will re-upload this version;

And I will synchronously update [DDCSV self-made tool auto-checking.pdf] description error;




Kind regards

install(2018-01-21-91).zip

1.09 MB, Down times: 13360

Reply Support Opposition

Use props Report

9

Threads

53

Posts

669

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
669
Posted at 2018-3-6 23:28:51 | All floors
Many thanks. Can you please use zip format please as you now have to by a rar license!!

Also question:

Why the 2 directories named 3 and 4/ Are there differences?

I can see some date differences in the files
Reply Support Opposition

Use props Report

5

Threads

56

Posts

316

Credits

Super Moderator

Rank: 8Rank: 8

Credits
316
QQ
 Author| Posted at 2018-3-6 23:45:36 | All floors
Will_D Posted at 2018-3-6 23:28
Many thanks. Can you please use zip format please as you now have to by a rar license!!

Also questi ...

Dear Will_D,

Zip archive has been updated in the above location;

3 and 4 are 3-axis system and 4-axis system installation package folder,
The two main differences are: chs and eng profiles are different;

Kind regards
Reply Support Opposition

Use props Report

9

Threads

53

Posts

669

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
669
Posted at 2018-3-7 22:03:17 | All floors
probe.nc is now working thank you.

I am trying to convert the code into a macro that I can call from within a tool change macro. Or can I call probe.nc that's within the system directory from a GCode file?
So the end of the probe.nc code is this:

G04 P0ause 0s
#402=#400;Save the Z axis zero offset of the coordinate system
#403=1;Set automatic correction coordinate system logo
#404=-#870;Save the tool thickness, if the previous tool thickness parameter is 0, the system will use this variable to modify the tool thickness parameter to complete the first knife
G91 G01 Z#575 F#578;  The knife is completed, Z axis back

So I now want to move to another position so I try:

G04 P0ause 0s
#402=#400;Save the Z axis zero offset of the coordinate system
#403=1;Set automatic correction coordinate system logo
#404=-#870;Save the tool thickness, if the previous tool thickness parameter is 0, the system will use this variable to modify the tool thickness parameter to complete the first knife
G91 G01 Z#575 F#578;  The knife is completed, Z axis back
G91 G01 X10.0; Move to X+10

Trouble is the move in X does not happen!

I am at a loss as to what I am doing wrong I have tried all sorts to make X move!!
Reply Support Opposition

Use props Report

5

Threads

56

Posts

316

Credits

Super Moderator

Rank: 8Rank: 8

Credits
316
QQ
 Author| Posted at 2018-3-8 21:40:24 | All floors
Will_D Posted at 2018-3-7 22:03
probe.nc is now working thank you.

I am trying to convert the code into a macro that I can call fro ...

Dear Will_D

The probe.nc file can only be called by a keystroke, it cannot be called by G code like a subroutine;

"
G91 G01 Z#575 F#578; The knife is completed, Z axis back
G91 G01 X10.0; Move to X + 10 "

Please upload your own modified probe.nc file, I test it!
Reply Support Opposition

Use props Report

9

Threads

53

Posts

669

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
669
Posted at 2018-3-9 00:32:36 | All floors
Last edited by Will_D In 2018-3-9 00:33 Editor

I am trying to write a tool change macro that will eventually be T.nc is the system folder.

I have copied the probe.nc code into a macro [O456] in Tmac3.nc .
The probe works but the macro is not returning cack to the caller so the code after the call is not executed.

I have attatched the file. Note it is just a txt or nc file but the uploader does not allow such extensions.


Can you please allow .nc and .txt extensions please

Thanks

Will

Tmac3.zip

1.6 KB, Down times: 505

Reply Support Opposition

Use props Report

9

Threads

53

Posts

669

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
669
Posted at 2018-3-11 02:08:03 | All floors
WHile checking out some code I notice that the command:

T6 M6 does a probe! Where is this functionslity defined.

My T.nc does not do much:


G01 X2 F10
    Y2
    Z2
%
Reply Support Opposition

Use props Report

5

Threads

56

Posts

316

Credits

Super Moderator

Rank: 8Rank: 8

Credits
316
QQ
 Author| Posted at 2018-3-11 18:34:40 | All floors
Will_D Posted at 2018-3-9 00:32
I am trying to write a tool change macro that will eventually be T.nc is the system folder.

I have  ...

Dear Will_D,

   Recently something happened, I didn't have time to reply you, sorry!
  
  (probe.nc), (T.nc), the custom m instruction (M200.nc-M9999.nc) belongs to a special function macro file, which is not the same as the normal subprogram restriction condition.

  Therefore, the code in the probe.nc file cannot be executed in a subroutine.
Reply Support Opposition

Use props Report

You need to log in before you can reply Login | Register now

This forum Credits Rules

Shenzhen Digital Dream Numerical Technology Co., Ltd. support
Adress:507,A Building,Leibo Industry Zone,No. 22 Jinxiu East Road,Kengzi Street,Pingshan district,Shenzhen City,P.R. of China
Phone:13244704799
E-mail:info@ddcnc.com

TEL

0755-87654321

Wchat

Website designed by DigitalDream Technology Support
Quick Reply Back to top Back to list